Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Парох протојереј Миле Станковић, рођен је у Шајкашу, 5. марта 1969. године. По завршеној основној школи у родном месту, матурирао је на Богословији Светог Арсенија у Сремским Карловцима, 1990. године. Епископ бачки господин др Иринеј (Буловић) рукоположио га је у чинове ђакона, у новосадском Саборном храму, 4. новембра 1990, и презвитера, у храму Преображења Господњег у Станишићу, 11. новембра исте године.

Служио је на парохијама у Плавни, Бачу и Футогу. У свезу клира Епархије сремске примљен је 11. октобра 2004, а за пароха прве упражњене парохије у Инђији постављен је 1. новембра исте године. Од 1. јануара 2007. постаје старешина храма Светог цара Константина и царице Јелене. Епископ сремски господин Василије произвео га је у поменутој цркви за протојереја, 3. јуна 2009. године. Ожењен је Гораном, рођеном Јелић, са којом има кћери Миру, Радмилу и Анастасију, синове Жарка и Горана, и унука Вука.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла