Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

LAN_9739

Протојереј Сретен Лазаревић, рођен је на празник Сретења Господњег 1981. године. Основну школу „Вожд Карађорђе“ завршио је у Јакову, а Богословију Светог Арсенија у Сремским Карловцима, 2001. године. У чин ђакона рукоположио га је Епископ сремски Господин Василије, поставивши га за парохијског ђакона при храму Свете Петке у Новој Пазови и за вероучитеља у Основној школи „Растко Немањић – Свети Сава“. Од 1. новембра 2003, постаје службеник Епархијског управног одбора, задужен за магацин црквене робе, а на овој дужности остао је до празника Светог апостола Луке 2005, када га Епископ сремски Господин Василије рукополаже у чин презвитера. За пароха друге парохије, при храму Свете Петке, и за вероучитеља у новопазовачкој основној школи, постављен је 15. новембра исте године.

Поред учешћа у изградњи храма Преподобне мати Параскеве у Новој Пазови, јереј Сретен Лазаревић са братством ове светиње објавио је књиге: „Молитве за исцељење од сваке болести“, „Одговарање на Архијерејској литургији“ (Светог Јована Златоустог и Светог Григорија Двојеслова) и „Преподобна мати Параскева“. Са православном омладином покреће лист „Србљак“. На другу парохију при храму Сабора српских Светитеља у Руми, постављен је 1. марта 2011. године. Заједно са својим сапаросима старао се о изградњи светиње и покренуо је лист „Сабрање“. На другу парохију при храму Силаска Светог Духа на апостоле прелази 2013, а у јулу исте године уведен је у дужност архијерејског намесника румског. Дужност старешине овог храма поверена му је од маја 2014. године. Ожењен је Данијелом, рођеном Павлица.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла