Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Парох протојереј-ставрофор Теодор Катић, рођен је 10. априла 1952, у Даљу (Република Хрватска). Основну школу завршио је у родном месту, а Богословију Света Три Јерарха у манастиру Крки, од 1968. до 1973. године. Док је учио Богословију, код свештеника Војислава Билбије тренирао је карате, положивши за црни појас ове борилачке вештине. Епископ сремски Макарије (Ђорђевић) рукоположио га је у чинове ђакона, у храму Светог великомученика Димитрија у Даљу, 8. новембра, и презвитера, у храму Рођења Пресвете Богородице у Копривни, 9. новембра 1975. године.

Постављен је за пароха у Допсину, Копривни, Шодоловцима, Паулином Двору, Семељцима, Вучевцима, Кешинцима, Белим Кладама, Бекетинцима и Вуки. У Епархију нишку прелази 1977. године, где је служио на парохијама у Ражњу, Чубури, Мађеру, Рујишту, Липовцу, Послану и Вароши. У Сремску епархију враћа се да би му била поверена парохија у Сланкамену, 1979. године, одлуком надлежног епископа др Андреја (Фрушића). По одлуци истог архијереја, 1981. године одлази на парохију у Тењу. У Крњачу, Котен и касније Чачак прешао је 1993. године. Од 1994, служио је на парохијама у Черевићу, Лединцима и Беочину. За старешину храма Рођења Пресвете Богородице у Сремској Каменици поставио га је Епископ сремски Господин Василије, 2000. године. У овој светињи, од Епископа сремског добио је чинове протонамесника и протојереја, као и право ношења напрсног крста. Ожењен је Радмилом, рођеном Антић, са којом има синове Благоја, пароха у Петроварадину, Јована, професора у Богословији Светог Арсенија, кћер Милицу и унуке Теодора, Миленка, Дамјана и Вука.

Прото Теодор преминуо 2015. године


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла