Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Ђакон Стефан Гавровски рођен је 28. јула 1996. године у Београду. По завршетку основне школе, 2011. године, као носилац дипломе ,,Вук Караџић“ уписује Богословију Светог Саве у Београду, коју завршава са одличним успехом. У току школовања у Богословији саставио је и објавио своју прву књигу ,,Знамените личности Богословије Светог Саве (њени професори и ученици)“, која представља значајну духовну реминисценцију на најзначајније личности које су прошле кроз врата Богословије Светог Саве. По завршетку Богословије, благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског господина Василија уписује студије на Православном богословском факултету Универзитета у Београду, које завршава у року и стиче звање дипломираног теолога – катихете. Године 2020. уписао је мастер студије на истом факултету. У току студија био је вишегодишњи секретар Студентског парламента и члан Савета факултета. Током завршне године студија именован је за катихету у ОШ ,,Бошко Палковљевић Пинки“ у Старој Пазови и Батајници, а школске 2020/2021. постављен је за катихету у ОШ ,,Прота Симеон Араницки“ у Старој Пазови. Руководио је дечјим црквеним хором ,,Анђелчићи“ у Бусијама.

У недељу Православља, дана 21. марта 2021. године руком Епископа сремског господина Василија рукоположен је у свештени чин ђакона. Ожењен је Дијаном Гавровски (рођ. Божичковић), фармацеутским техничаром из Војке. Са 1. априлом 2021. године одлуком Његовог Преосвештенства Епископа сремског господина Василија постављен је за парохијског ђакона у Старој Пазови.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла