Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Златни печат додељен књизи Споменица владичанства сремског на Међународном сајму Графима 2014

Издавач: Епахија сремска
Уредник: Епиископ сремски Господин Василије
Аутор: Срђан Ерцеган
Техничко уређење и дизајн: ђакон Бора Алексић
Штампа: Стојков штампарија д.о.о, Нови Сад

Предговор за књигу: Епископ сремски Господин Василије, академик Динко Давидов, академик Драган Недељковић, проф. Др Драган Станић председник матице српске и проф. др Бојан Пајтић

Диплома Златни печат у робној групи књиге припала је компанији Стојков штампарија д.о.о. из Новог Сада за књигу Споменица владичанства сремског, штампану у врхунској опреми, дизајну и графици, као и фотографији. Књига Споменица владичанства сремског на 1200 страна казује историју Српске Православне Цркве, српског народа на простору Епархије сремске, некада Митрополије карловачке, чувара трона српских патријараха.
Жири у саставу: проф. др Бранко Савић (председник), графички дизајнер Зона Костић и Срећко Бугариновић, као чланови су донели одлуку једногласно о додели Златног печата.

Међу корицама врхунски опремљене књиге где је свака страница у колору је испричан живот свих кроз векове и поред свих манастира и цркава које је Епископ сремски Господин Василије обновио и подигао са благочестивим народом и свештенством, Споменица владичанства сремског је духовни споменик Епархије сремске, на славу Господњу, славу Епархије и наше Српске Православне Цркве, на славу рода српског.

Рецензенти књиге су: протојереји-ставрофори: Јован Петковић, Мирко Тишма и Велизар Живановић као и др Борис Стојковски.
Фотографије којима је овековечена Епархија сремска са свим манастирима и црквама, свештенослужитељима и монаштвом је дело уметничког фотографа Мартина Цандира и групе сарадника окупљених око издања овог сочињенија: Панта Иванчић, Алекса Плачков, протојереј Жељко Кретић, Срђан Ерцеган и Душан Шећерој.

Књига ће бити представљена на Међународном сајму књига, у Београду, 30. октобра у 12 сати, у Свечаној сали, Хала четири.

***
Међународни сајам графичке и папирне индустрије ГРАФИМА, који се ове године одржан од 15. до 18. октобра, по 36. пут je показао како се домаћи графичари сналазе и прилагођавају експанзивном технолошком буму у области графичког хардвера и софтвера и да ли су спремни и способни да га са светског нивоа пренесу на домаће тржиште. Судећи по Графими, били су на висини професионалне мисије.
И ове године под слоганом „Све је у бојама“, ГРАФИМА окупљено је више од 70 учесника и излагача из земље и иностранства (Португалије, Бугарске, Пољске, Италије, Литваније и Босне и Херцеговине), који су представили производе, услуге, техничка и технолошка достигнућа у кључним сегментима графичке и папирне индустрије.
Штампарија Стојков из Новог Сада је добила Златни печат за укупни квалитет и у категорији часописи, ревије и новине, Сребрни печат у категорији рекламна графика.

Зорица Зец

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла