Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Време је да некоме будемо сунце – Катарина Јанковић

Љубав и Доброта никада нису узалуд дати. Благослов су за оне који их дају, али и за оне који их примају. За Вукашина из Бољеваца који је рођен 24.9.2018. године  као здрава беба а са непуне три године му је дијагностикована церебрална парализа, организовано је прикупљање средстава за даље лечење. Свако може послати број 1187 на 3030.

Вуле, како га од милоште зову, има три и по године и још увек не хода јер су му ноге у спазму, а колена у флексији ( не спушта пете када прави корак и не може да исправи колена). Почео је да говори, али неразговетно за свој узраст.

Вођени речима  Светог Владике Николаја Охридског и Жичког, као што се свећа од свеће пали, тако и добро дело од доброг дела, етно група Златно звонце приредила је у бољевачком Дому културе у суботу 15. јануара 2022. године.величанствен концерт хуманитарног карактера. Сав прилог је предат родитељима малог Вукашина за даље лечење.

Група Златно звонце је поникла у дечјем хору Ђурђевак, из Бежанијске цркве Светог Георгија, са својом вероучитељицом Невенком Пјевач  и данас као одрасли људи сами су дошли на идеју: својим радом и активностима, својим концертима, прикупљају помоћ за болесне. Једном недељно певају у Кнез Михајловој улици у Београду и сва средства донирају онима којима је то потребно. Имају још једну молбу: свако може да се јави за помоћ како би се укључили својим радом и помогли болноме. Покретач групе је сигурно на првом месту Бог, што се види из свега, и задивљујуће је да су се млади људи сами организовали – значи – уз Божју помоћ све може.

Велику подршку су овог пута добили од протојереја-ставрофора Драгана Гвозденовића, старешине бољевачке цркве Свете Петке и Општине Сурчин.

Како каже прота Драган: „Не заборавимо једни друге, будимо људи, како је говорио блаженопочивши патријарх Павле, учинимо сваког дана бар једно добро дело другоме.“

Етно блок почео је надахнутим речима трагичног јунака косовске мисли – Његоша: „Без муке се пјесма не испоја, без муке се сабља не искова!“

Са Косова и Метохије, колевке српства, стихове песме посвећене Златном звонцету и Време је да некоме будемо сунце, казивала је Катарина Јанковић. О Крајини је стихове говорила Петра Поповић, а из Црне Горе је стигла Анастасија Шћепановић.

„Мотори“ етно групе су Јована Новаковић (060 1641133 и 064 2334060)  Марија Брлетић (069 3344047) и њима се могу јавити за предузимање и организовање акција помоћи онима којима је то потребно. Вероучитељица Невенка Пјевач из основне новобеоградске школе „Јован Стерија Поповић“ добру је децу однеговала кроз веронауку и цркву Светог Георгија у Бежанији.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла