Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Акатист Пресветој Богородици Тројеручици Хиландарској у Бусијама

Архимандрит Стефан игуман великореметски – Духовни разговори на тему: ВЕРА И ЗДРАВЉЕ

У Недељу Православља 13. марта 2022. у цркви равноапостолних Божјих угодника Ћирила и Методија, Акатист Пресветој Богородици Тројеручици Хиландарској служили су протојереј-ставрофор Миле Јокић, старешина цркве у Бусијама са сабратом Мићом Ристићем и јерејем Николом Ерцегом из цркве Светог Јована Шангајског у Батајници. После одслуженог Акатиста организован је разговор на тему вере и здравља.

 

ВЕРА И ЗДРАВЉЕ

Архимандрит Стефан игуман великореметски

ШТО ВИШЕ ВЕРЕ

У неким болестима лекари препоручују што већу дозу лека, као на пример:

Пиј воде што више можеш!

Вера је сигуран лек нашој души само када се узима у највећој дози.

ВЕРУЈ ШТО ВИШЕ МОЖЕШ!

(Свети Владика Николај Охридски и Жички)

Велики Бог ће ти помоћи. За Њега не постоје излечиве и неизлечиве болести. ПОСТОЈЕ САМО ОНИ КОЈИ ВЕРУЈУ!

(Старац Порфирије Светогорац)

Речима Светог Владике Николаја и Старца Порфирија Светогорца о Вери и здрављу, почео је духовне разговоре на ову тему крстоносни прота Миле Јокић, желећи добродошлицу Високопреподобном архимандриту Стефану игуману великореметском, духовнику за којим се иде и чија се реч пажљиво слуша где год да проповеда и говори о вери Православној.

Отац Стефан је започео предавање о родоначелнику наше вере и оснивачу наше Свете Цркве, о Светом Сави, човеку Божјем, затим је вернима говорио о манастиру Хиландару, Богородици Тројеручици Хиландарској, нашем духовном и историјском идентитету, о молитви Пресветој Богородици, али и о ономе што смо кроз године изгубили.

„Кад имамо веру, имамо и здравље,“ поручио је отац Стефан.

Предавање се може послушати на Радију Српски Сион и радију Слово Љубве.

 

Из живота парохије у Бусијама

Пре Акатиста Богородици Тројеручици Хиландарској архимандрит Стефан је са оцем Милетом Јокићем посетио дом Милана и Љубе Нишевић.

ЂОРЂЕ Нишевић, син јединац рођен је 02. марта 1994. године. У месецу септембру 2018. године доживео је тешку саобраћајну несрећу, још увек је у болесничкој постељи- у коми, али не у болници, или у некој другој здравственој установи већ у соби-дому родитеља својих.

Родитељи брину и старају се о њему, а како им је, то зна Бог и знају они.

Када смо незадовољни, помислимо на Ђорђа и помолимо се Светотројичном Богу, а кад смо задовољни, не заборавимо га!

За скромну породицу и Ђорђа, парохијани су прикупили новчану помоћ и настављају са свештеником Милетом Јокићем, да брину о овој породици.

Да будемо милосрдни исказујући  то кроз помоћ свакоме коме је потребна.

 

 

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла