Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Сам чин прославе започели смо молитвено светом Литургијом са почетком у 9,30 сати.Литургију је служио протојереј-ставрофор Жељко Кретић парох шимановачки који је после свете Литургије и литије одржао пригодну беседу, говорећи о значају данашњег празника .Кумови храмовне славе били су:Александар Јеремић са породицом и Крстина Максимовић са породицом. Светој литургије је присуствовало око стотину верника а што посебно радује мене као пароха скоро половина била су деца и омладина.

За кумове храмовне славе за 2020. годину јавио се Александар Јеремић са породицом.

После свете Литургије Црквена Општина Деч је у сарадњи са удружењем Соци-екологично доделила спасовданске повеље најбољим ђацима, спортистима и добротворима села и Цркве као и општини Пећинци чији су представници присуствовали на светој Литургији.

Након доделе повеља верници и гости су позвани зе трпезу љубави коју је припремила Месна заједница Деч а за трпезом нас је поздравио новоизабрани Атхијерејски намесник пећиначки јереј Бојан Мијановић пожеливши нам срећан празик и добру и успешну сарадњу.

јереј Недељко Ковач
парох дечки


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла