Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Прослављајући тридневно Васкрсење Христово, благоверни христољубиви народ Бечмена сабрао се и на Васкршњи уторак у храм посвећен првом српском светитељу, просветитељу, утемељивачу Српске Цркве и државе, Светитељу Сави.
Пред саму Свету Литургију у храм је донешен Благодатни огањ који су на аеродрому Никола Тесла у Сурчину преузели верни, од духовника манастира Решковице, оца Душана, директно по слетању авиона из Тел Авива.
Благодатном Огњу и у храму Светог Саве у Бечмену пришли су парохијани, упалили свеће и благодат пренели у своје домове.
Торжественом Литургијом началствовао је надлежни парох и старешина храма свештеник Немања Бошковић.
После Литургије казивао је о самом Благодатном Огњу, о вишевековној историји и пројављивању на Велику суботу уочи Васкрсења Христовог, у Јерусалиму.
После сваке службе, парохијани се окупљају у дивно уређеној и осликаној парохијској сали где су сви домаћини. Леп обичај продужене Литургије, Агапе, негује отац Немања.
***
Црква Светог Саве у Бечмену, насељеном месту на територији градске општине Сурчин, подигнута је 1845. године и представља непокретно културно добро као споменик културе.
Најстарија позната црква у насељу помиње се у уговору за изградњу нове цркве, склопљеном 30. априла 1809. године између Општине Бечмен и зидарског мајстора из Сремске Митровице Франца Ебела и цимермана Антона Вајса.
Данашња црква у Бечмену посвећена Светом Сави, конципирана је као једнобродна барокна грађевина са елементима класицизма. То је релативно мала, складна црква, са једном полукружном апсидом на источном и троспратним звоником на западном делу. Иконостас који је настао за време зидања цркве није очуван. Иконе су рађене уљем на платну кашираном на дасци. Олтарска преграда је једноставног конструктивног склопа, релативно солидне занатске израде, са фино резбареним и бојеним украсима. (извор Википедија)
Црква је реновирана и освећена 2014. године.
Богослужења су сваког дана, Света Литургија се служи сваке недеље и празником са почетком у 9 часова.
Средом у 17 часова служи се Акатист Пресветој Богордици Брзопомоћници

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла