Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Уочи празника Светог Апостола и Јеванђелисте Марка, 07.05.2022. са почетком у 10 часова реализован је општински круг првог Васкршњег квиза из Верске наставе у организацији епархијског Одбора за верску наставу. Квиз је реализован у три категорије- по циклусима образовања. Дакле, деца са веронауке су се, по први пут, такмичила у категорији од првог до четвртог разреда, од петог до осмог разреда основне школе и категорији средњошколаца. Учешће су узеле екипе ОШ „Б. П. Пинки“, „Ј. Ј. Змај“, „С. Б. Паја“, „Свети Сава“, „Ј. Ј. Змај“ из Шашинаца, „Ј. Ј. Змај“ и „Јован Поповић“.

У категорији средњих школа, своје завидно знање из Верске наставе показале су: Митровачка гимназија, СТШ „Никола Тесла“, Медицинска и Економска школа „9. Мај“.

Стручни жири у саставу: председник Одбора за верску наставу протојереј- ставрофор проф. др Драгомир Сандо, протојереј Радослав Радовановић, парох сремскомитровачки и госпођа Јасна Арбанас, секретар Историјског архива „Срем“ одлучио је једногласно да су сви учесници уједно и победници и да је знање које су показали на изузетно високом нивоу. Колеге вероучитељи јереј Бранислав Дивљак, јереј Далибор Чолић, ђакон Марко Јелисавац, Драгана Лапчевић и Живко Тодоровић потрудили су се максимално да све протекне на једном завидном нивоу и све припремили тако да деца оду својим домовима насмејаних и ведрих лица, озарени заједништвом које је, сигурни су, права атмосфера загарантована у сваком смислу хришћанске мисије и културе.

Такође, сви радови које су ученици припремили, биће обједињени у електронском формату по свршетку свих квизова осталих архијерејских намесништава у наредном периоду. Тај материјал налазиће се на сајту наше епархије у рубрици „Веронаука“.

Мр Стефан Недић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла