Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

 

У дан када наша Света црква прославља спомен Св. Апостола и Јеванђелисте Марка, 08.05.2022. после Свете Литургије коју је служио јереј Ђорђе Санчанин реализован је Васкршњи квиз из верске наставе за ученике румских основних и средњих школа. Надметало се петнаест екипа из 11 румских школа. Да све протекне у реду и да на најбољи могући начин презентује свој домаћински дух овдашње заједнице, потрудио се старешина Вазнесењске цркве прота Драган Арсеновић са својим сапарохом Ђорђем Санчанином и верним народом. Учеснике је посматрао и оцењивао стручни жири у саставу: катихета ђакон Илија Алексић, госпођа Јасмина Вукановић, директор ОШ „Вељко Дугошевић“ из Руме и председник комисије, проф. Обренка Красић.

Пласман победника изгледа овако:

Категорија млађих основаца:

  1. ОШ „Вељко Дугошевић“, Рума
  2. ОШ „Милица Стојадиновић- Српкиња“, Врдник
  3. ОШ „Иво Лола Рибар“, Рума

Категорија старијих:

  1. ОШ „Милица Стојадиновић- Српкиња“, Врдник
  2. ОШ „Милош Црњански“, Хртковци

ОШ „Иво Лола Рибар“, Рума

  1. ОШ „Душан Јерковић“, Рума

ОШ „Бранко Радичевић“, Никинци

ОШ „Вељко Дугошевић“

ОШ „23. Октобар“, Кленак

Средње школе:

  1. Гимназија „Стеван Пузић“
  2. ССШ „Бранко Радичевић“
  3. СТШ „Миленко Брзак- Уча“

Свим учесницима обезбеђене су вредне награде, а своје дарове и дарове својих ученика образовног профила пекар, приредила је ССШ „Стеван Петровић- Бриле“ из Руме на челу са директором те образовне установе господином Душаном Стојанцем и његовим сарадником господином Бориславом Келеувом, заједно са пекаром „Докмановић“ из Руме.

Труд и ревност, ведрина и осмеси, како вероучитеља, тако и деце, овога пута достигла је свој врхунац. Знање које су показали и доказали својим радовима учесници квиза превазишло је очекивања свих присутних, најпре родитеља, али и чланова хришћанске заједнице. Првопласирани ће своја намесништва представљати на епархијском квизу, који ће бити одржан средином јуна месеца у Сремским Карловцима, центру наше богомспасаване епархије сремске.

 

Мр Стефан Недић

Мр Стефан Недић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла