Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Улазећи у Страсну недељу, у храму Светог пророка Илије у Илинцима су служена свакидашња богослужења, кроз која су се верници припремали за Васкрсење Христово. Током Страдалне недеље обележени су последњи дани Господа Исуса Христа, који су окарактерисани као тужни, а који ће на празник Васкрсења Христовог постати радосни, када је Логос победио смрт и показао људском роду да је Он извор вечног живота.

Прослава празника Васкрсења у храму Светог пророка Илије у Илинцима  је започета у 00 часова, Пасхалним јутарњем богослужењем, да би била крунисана на Светој Литургији, која је служена у 9:30 часова. Верници илиначке парохије су заједно са свештеником на Литургији узнели молитве Господу да се приложени дарови претворе у Тело и Крв Христову, како би се сјединили са Јединородним Сином  и задобили опроштај грехова и вечни живот. По завршетку Литургије, извршен је обред освећења васкршњих јаја, која символизују нови Храм, Исуса Христа, који је Својим Васкрсењем отворио људском роду пут у Царство Небеско.

Посебан догађај који је обележен у Илинцима пред Страсну недеље, тј. на Лазареву суботу, јесте почетак радова на изградњи црквеноопштинске зграде, која ће обухватити црквену салу, кухињу, пријемну салу са библиотеком и канцеларију парохијског свештеника са архивом. У нади да ће се радови успешно завршити, новоподигнута зграда у Илинцима биће на коришћење православним верницима.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла