Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У одељењу V/3 ОШ „Вук Караџић“ у Сурчину, дана 26.12.2017. године реализован је угледни час на тему „Христос се роди – Божић у мом дому“  од стране модератора вероучитеља Николе Ерцега, у присуству директора школе господина Драгојла Секулића, педагога и колега наставника.

Била је ово прилика да се на, ученицима овог узраста, њима својствен и пријемчив начин приближи дух долазећег сверадосног Празника Рођења Христовог у витлејемској пећини уз све обичаје које је Света Црква благословила како би облагодатила још више и обогатила дух породице – домаће Цркве и спојила са Св.Литургијом, евхаристијским слављем коме ученици, будући домаћини својих домова треба да се диче и поносе.

Час је почео заједничком молитвом „Оче наш“ а  сам час се састојао из три дела: елемената божићних традиција, божићног квиза и дечије игре „Сакупљање божићних честитки“ и „Пијукање“. Ученици су појали песму Божићу, ломили божићну чесницу и у учионици пуној миомира Духа Светога (кадом из кадионице) осветили своје анђеоске душице новим сазнањима која ће пренети у своје домове а све у духу Празника витлејемског Детета – Господа Исуса Христа.

Сумирајући утиске сви заједно смо отклонили све недоумице које нас колебају заједно како би у радости, благослову и молитви дочекали празник Божића.

                                                                                                            Вероучитељ

                                                                                                           Никола Ерцег


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла