Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Уочи Лазареве суботе ученици школског узраста Основне школе Душан Вукасовић Диоген приредили су величанствен васкршњи програм у Културном центру у Петровчићу.

Преко тридесет ученика на сцени казивало је о Великом и Часном посту,почев од прве недеље до последње недеље поста.

У кратким приказима деца су упознала своје другове који су организовано у пратњи учитељица дошла да присуствују јединственом духовном и културном догађају у маленом Петровчићу.
Помно се слушало шта то треба урадити да би се Васкрсење Христово у породичној радости прославило, како се фарбају јаја, спрема трпеза, чекају најмилији и најдражи.
Али, чули смо и како се други народи спремају за Васкрсење Христово.
Посебно похваљујемо труд и рад ове деце која су на пробама у току једног месеца спремила програм у трајању од једног школског часа. и са само једном пробом пред сам наступ, без грешке извели програм којем смо се сви задивили.
Програм су у сарадњи са вероучитељем свештеником и старешином храма у Петровчићу, оцем Ненадом Катићем, припремиле учитељице:  првог разреда – Јелена Стајчић, другог разреда – Милица Љубинковић, трећег разреда – Ана Савић и четвртог разреда Јелена Љубинковић.
Слушали смо васкршњу песму, али и видели таланте дечје у игрању кола, изговарању стихова, у песми и свирању фруле.
После завршеног програма у препуној сали која је зрачила радошћу обратио се протојереј-ставрофор Драган Гвозденовић,старешина бољевачког храма Свете Петке казавши да је изузетан програм који су деца извела пример свима нама како се чува језик, вера, традиција и обичаји.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла