Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Братство храма Рођења Пресвете Богородице у Батајници, Сретењски манастир из Москве и студио „Руски Цар“ организују изложбу о царској породици Романов, у оквиру пројекта „У сусрет Руском Цару“.

Изложба је посвећена последњој руској владајућој династији биће отворена у недељу, 12. фебруара, када наша Света Црква слави празник Света Три Јерарха.

На изложби ће бити приказане фотографије царске породице из историјских архива и личних албума, као и портрети чланова које су радили најпознатији руски сликари и који сада представљају културно-уметничко благо Русије.

Време одржавања: Недеља, 12. фебруар 2017, након Свете Литургије, са почетком у 9 часова. Посетиоцима ће експонати бити доступни током целог дана.

Место одржавања: храм Рођења Пресвете Богородице, Бихаћка бр. 1, Батајница

Позивају се сви заинтересовани да узму учешћа у овом догађају.

Од августа 2016.године одржано је више изложби у оквиру пројекта „У сусрет Руском цару“. Циљ пројекта је да се пробуди сећање на породицу Романов, упозна са животом и жртвеним служењем породице последњег Руског императора, које је нераздвојиво повезано са Србијом. Управо мученик цар Николај и његова породица уживају посебну љубав код српског народа. Буђење сећања на царске мученике носи посебан значај у долазећој 2017. години, када се навршава 100 година од почетка велике руске трагедије, а 2018.године 100-годишњица мученичке кончине последњег Руског императора и његове породице, који су у Руској и Српској Цркви прибројани лику светитеља.

Овакве изложбе су одржане и у неколико других београдских храмова, а такође у Чачку, Зрењанину, Прибоју, Пријепољу и Беранама.

Извор: Православие.ру


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла