Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Између два празника која прославља наша Црква, Светих врача Козме и Дамјана и велокомученика Георгија, у недељу 15. новембра 2015. одржано је Духовно вече српске духовне и традиционалне музике „У сусрет Божићном посту“, у Петровчићу.

Вече је благословио и отворио јереј Ненад Катић, надлежни парох који је казао да ово вече духовне музике названо „У сусрет Божићном посту“ на којем учествују хорови који певају молитвене, богослужбене и делове Литургије, јесте као и онај стих из најлепше божићне песме Анђели певају:

„ Ноћ прекрасна и ноћ тија, над пећином звезда сија. Та звезда коју су мудраци пратили и дошли до пећине у којој се Христос сија на небесима и нас прати . Нека Господ обасја наш пут да би смо увек били радосни и достојни звања хришћанина као што је  рекао блаженопочивши патријарх Павле којем се навршила шеста годишњица од упокојења: Будимо људи.“ Казао је отац Ненад.

Духовно вече српске духовне и традиционалне музике одржава се шести пут по реду у петровчићу. Удружење грађана Петровчић под руководством господина Душка Јовановића са сарадницима, под покровитељством Градске Општине Сурчин, окупило је младе и старе.

У програму су учествовали: Вокални ансамбл Бели анђео (солиста и уметнички руководилац Катарина Божић), Мушки хор Кир Стефан Србин из Београда који постоји и ради тридесет година и негује византијско појање (уметнички руководилац Миомира Станишић Шпирић, стручни сарадник Светозар Вујић), Мешовити хор при Храму Светог Василија Острошког (диригент Катарина Божић). Сви учесници ове духовне вечери радост доносе својим појањем у нашим храмовима, уечсници су бројних фестивала и духовних и кулутрних догађања, носиоци су бројних признања.

Посебну радост приредили су најмлађи из Петровчића окупљени у фолклорној групи „Маестро“ (кореограф Милош Пецикоза); одиграли су сплет народних игара.

Духовној вечери присуствовали су представници Општине Сурчин, господин Стеван Шуша (председник Скупштине) са сараднциицма, представнции Месне заједнице Петровчић, Удружење пензионера, Појачка група из Карловчића, бројни пријатељи и сарадници наше Цркве.

Заједничким песмама свих учесника и публике означен је почетак сусрета најрадоснијем празнику Христовог Рођења-Божићу.

Зорица Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла