Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У суботу , 2.јула 2016.године на дан Светог апостола Јуде, Преподобног Пајсија Великог и Светог Јована Шангајског, нетљена рука Свете мајке Ангелине је дочекана у Сурдуку, селу које се налази на обали Дунава. Још у петак,1.јула  је најављен долазак Светих моштију представом „Мајка Ангелина“ у извођењу Аматерског позоришта „Пепо Крсто“ из Сурдука, која је одржана у порти храма Светог оца Николаја.

Сутрадан, у суботу око 9:30 часова дочекане су Свете мошти у Брђанској улици у овом селу, и уз појање тропара Преподобној, донете у храм Преноса моштију Светог оца Николаја. Мошти су пренели из Белегиша протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки и јереј Никола Деспот. По уласку у храм  Свету Литургију су служили : протојереј-ставрофор Миле Јокић, протојереј Богдан Михајловић,протојереј Витомир Васић, протонамесник Ђорђе Ковљен, јереј Слађан Видаковић, јереј Бранислав Џомбић, јереј Никола Деспот,јереј Милан Главашевић, јереј Зоран Ерић и јереј Сава Мишановић. На Литургији су одговарали вероучитељи и студенти ПБФ. Беседио је о. Слађан Видаковић о улози жене у историји и савременом друштву. После Литургије, припремљено је послужење за сав присутни народ који је дошао на Свету Литургију и Причешће.

Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла