Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У суботу 3.јуна 2017.године, уочи празника Силаска Светог Духа на Апостоле, у храму Свете Тројице у Новој Пазови, у 18 часова Вечерњес петохлебницом  су служили протосинђел др Клеопа (Стефановић), настојатељ  Ваведењског манастира и професор сремскокарловачке богословије, протојереј-ставрофор Мирослав Јосимовић из Манђелоса, протојереј-ставрофор Срђан Ђурђевић из Старе Пазове, јереј Ален Вукашин из Батајнице, јереј Александар Чавка из Угриноваца, ђакон Милорад Бојчић из Батајнице, и ђакон Светогор Сандић из Нове Пазове. Појали су јереј Предраг Антонијевић, вероучитељи Димитрије Милановић, Илија Алексић, и студенти ПБФ:  Александар Милановић, Гвозден Милановић,Душан Тишма.  Домаћини јереј Сава Мишановић и јереј Предраг Антонијевић, уз помоћ дародаваца су припремили вечеру за све присутне.

У недељу, 4.јуна , на празник Педесетнице, Свету Литургију са почетком у 9 часова су служили протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, из Нове Пазове,  протојереј-ставрофор Винко Мишановић из Руме,протојереј Миле Лујић из Старе Пазове, и ђакон Светогор Сандић из Нове Пазове. Предивним гласовима празник су још више  увеличали чланови хора „Свети владика Николај Српски“ из Нове Пазове, на челу са проф. музике , диригентом Тамаром Пајдић. После Литургије, опхода око храма и резања славског колача, припремљен је ручак за свештенство и верни народ .

Увече  истог дана, Вечерње су служили јереј Бранислав Мишковић из Руме, протонамесник Ђорђе Ковљен из Белегиша и  јереј Мићо Ристић из Бусија, а присутни су били и протојереји-ставрофори  Винко Мишановић и Кристо Алексић, протојереј Никола Деспот, јереји Марко Симић, Бојан Мијановић и Душко Масларић. После Вечерњег богослужења у црквеној сали је послужена вечера за све присутне.

Захваљујемо се домаћинима, јерејима Сави Мишановићу и Предрагу Антонијевићу, и верном народу који је помогао око организације прославе храмовне славе овог новопазовачког  храма.

ђакон Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла