Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Литургија сваког дана; радним даном у 8 часова, празником и недељом у 9 часова
 
У оквиру цркве биће организовано поклоничко путовање у манастире Овчарско-кабларске клисуре – крајем јула, вођа пута: отац Милан Томашевић 
 
У недељу 26. јуна 2022. године када наша Света Црква прославља Свету мученицу Акилину и Светог Трифилија Левкусијског, у сурчинској цркви Преподобне Мати Параскеве светом Литургијом је чинодејствовао старешина цркве, отац Александар Цвитановић уз саслужење оца Милана Томашевића и у молитвеном присуству пензионисаног пароха сучинског, протојереја-ставрофора Слободана Радојчића, док је верне исповедао протојереј Страхиња Голијан архијерејски намесник земунски.
Божје слуге су испуниле надахнутом службом Богу срца верних који су се упустили у подвиг Апостолског поста, да очисте своју душу и тело од оног што није добро, и примили Крв и Тело Господњу, укрепили себе у вери.
„Немојте да будете горди и љути, како каже Свети апостол Павле, као  они што су били у пустињи, јер тиме никада нећемо стићи  на пут који води у Живот вечни и Царство Небеско. 
Склони смо драга браћо и сестре да се подрвгнемо и да више робујемо овоземаљском уживању, да нас нечастиви сваки дан тестира нудећи нам овоземаљски и овосветски сјај, тиме се поведемо, и ту падамо, ту посрнемо, поклекнемо…
Да бисмо одолели искушењу, тешкоћама и маловерју, поново долазимо у храм, како бисмо дошли до свог циља – Светог Причешћа, јер то је кључ који отвара врата у Царство Небеско…“ казао је у својој проповеди старешина цркве отац Александар Цвитановић.
Лепо је бити на Литургији у знаменитој цркви Свете Петке у Сурчину где пуну хармонију у службе Богу чине сурчински пароси са верним народом. 

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла