Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Верни народ целивао нетрулежне мошти Светог Варнаве у беочинском манастиру
Данас, 12.новембра 2022. године, на празник Светог Варнаве,Епископа хвостанског, сабраше се Срби да прославе чудо Божје у манастиру Беочин.
Ових дана су медији објавили да је на Светој Фрушкој Гори у манастиру Беочин извршено обретење моштију светитеља, који се представио у Господу 1964 и да је кивот у храму манастирском.
Светом Архијерејском Литургијом је началствовао Епископ сремски Господин Василије уз саслужење великог броја свештенослужитеља у препуном манастирском храму. У току Свете Литургије непрегледна колона монаха, монахиња и верног народа је чекала да целива изложене мошти Светог Варнаве.
У надахнутој беседи Епископ Василије је говорио о мученичком животу Светитеља, којег је лично познавао. Након Литургије и Свете тајне причешћа обављено је сечење славског колача и подела нафоре. Добри домаћини као и увек, сестринство манастира уз помоћ кумова је приредило трпезу љубави за све госте.
Текст и фотографије Крсто Калинић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла