Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Дана 16. јула 2016. године Господње свете мошти Мајке Ангелине су у 8 часова ујутро испраћене из храма Ваведења Пресвете Богородице и свечано дочекане у храму Светога Георгија на месном новом гробљу. Храм на гробљу, који је и парохијски храм једног дела града Инђије, људима символише лепоту вере у васкрсење. Мошти Свете нам сведоче да је смрт у Христу побеђена и да они који верују прелазе већ сада из смрти у Живот. Народ и свете мошти су свечано дочекала деца бацајући латице цвећа.

Свету Литургију са почетком у 9 часова служили су свештеници протојереј Радомир Сандо, јереј Драгољуб Јанковић и јереј Предраг Докић. У беседи протојереј Радомир Сандо је говорио о историјату породице Бранковић у Срему и крстоносном путу њиховог живота. После страдања њихових моштију 1716. године овај пут светих моштију после 300 година потврда је лепоте њихових душа и њиховог живота у Богу.

После Свете Литургије принесени су колачи за здравље кумова храма који су помагали у организацији дочека светих моштију, а свештенство храма Светог Георгија, протонамесник Миливоје Вучић и јереј Недељко Рашић, организовало је пригодан програм који су извела деца КУД-а „Соко“. Сви присутни у храму су позвани на трпезу љубави, а храну су спремиле побожне жене са вером и љубављу.

После акатиста у 16 часова послеподне мошти су испраћене у храм Светих цара Константина и царице Јелене на новом насељу града Инђије. На испраћају светих моштију било је око стотину душа.

вероучитељ Горан Груловић

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла