Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Ученици основне школе „Бранко Радичевић“ учествују у литургијском животу цркве

У Светој Тајни Причешћа која због своје неизмерне важности, сачињава суштину најглавнијег хришћанског црквеног богослужења, Свете Литургије,  у овом Божићном посту, два-три разреда Основне школе „Бранко Радичевић“ из Бољеваца, узму учешће.
Радост је за децу литургијско сабрање, принесени хлеб и вино који се призивом и дејством Светога Духа освећују и претварају у тело и крв Господа Христа, радост је за децу да се онда причешћују и сједињују са Христом Богом.
Та  Света Литургија, као заједница Бога и Његовог народа, то срце саме Цркве, то срце матичне цркве Свете Петке коју води старешина протојереј-ставрофор Драган Гвозденовић, у децу се утка од малих ногу. За Свету Тајни Причешћа приступи се одговорно, деца су припремљена од стране вероучитеља и под будним оком свештеника.
Тако сједињени са самим Спаситељем, живе Њиме и његовим вечним животом.
После Свете Литургије тrпеза Агапе чека децу, родитеље, старо и младо. Права православна породица, православна заједница радосна, проноси реч о Господу и са нестрпљењем чека следећу Литургију. До краја поста, причестиће се тако сви ученици који хоће и који су припремљени за Свету Тајну Причешћа.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла