Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Како древна богослужбена пракса налаже, ову Свету тајну смо служили на Велику среду, 28-oг априла текуће године, у храму Свете Петке са почетком у 18:00 часова. Последњих година и у друге дане годишњег циклуса, по потреби и молби верног народа врши се овај свети чин у многим храмовима наше Свете Цркве.
По реду и поретку који је устројио архијерејски намесник старопазовачки, протојереј Зоран Јовић, Свету тајну Јелеосвећења су служили следећи свештеници : протојереји-ставрофори Срђан Ђурђевић и Кристо Алексић, протојереји Миодраг Лујић и Александар Цвитановић, протонамесник Ђорђе Ковљен, јереј Александар Маџаревић, јереј Слободан Вујасиновић (архијерејски намесник сремскокарловачки), и ђакон Светогор Сандић. Појали су и помагали у овој Светој Тајни свештеници Марко Симић, Слађан Видаковић, Велибор Симић и Милош Лукић, ђакон Стефан Гавровски, вероучитељи Димитрије Милановић, Илија Алексић и Душан Тишма , теолози Александар Милановић, Александар и Андреј Ђурђевић и други.
Верном народу се обратио поучном беседом јереј Милош Лукић о томе како је човек од земље створен и у земљу се враћа због првородног греха и многих других који се кроз историју спасења умножише. Али Бог пославши свога Јединородног Сина избавља свет од греха, дајући нам Свете Тајне да се кроз њих спасавамо, међу којима је и Св. Тајна Јелеосвећења.
Благодарност је на крају свима упутио отац Зоран, почевши од свештеника, ђакона, до појаца и верног народа, пожелевши надрадосно празновање у Слављу већем од свих славља – Васкрсу.
ђакон Светогор Сандић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла