Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Света Тајна Јелеосвећења у манастиру Фенек
Празнично бденије у недељу 7. августа у 18
На дан Свете Петке, 8.августа 2022. године, Света Литургија у 9 часова

 

У манастиру Фенеку у петак, 5. августа 2022. служена је Света Тајна Јелеосвећења којом је началствовао старешина јаковачке Вазнесењске цркве отац Перица Влаинић. Саслуживали су јереји: Јулијан Тодоровић и Бојан Весић, пароси добановачког, Немања Бошковић старешина бечменске цркве, Александар Симић парох јаковачки, Милан Томашевић парох сурчински и Александар Милић, старешина прогарске цркве Светог архангела Гаврила. Певницом је руководио протојереј Страхиња Голијан архијерејски намесник земунски.

После узнетих молитава вернима се обратио отац Перица Влаинић који је указао на потребу да се у ова времена пуна искушења непрестано обраћамо Богу и да у молитви непрестано пребивамо.
У манастиру се врше припреме за обележавање славе. Украшавање икона и унутрашњости манастира цвећем и босиљком почело је у петак.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла