Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У суботу, 23. јула 2016. године, у 17 часова и 15 минута на углу Иришке и Главне улице, у Руми, верни народ при Храму Вазнесења Господњег дочекао је у радости Христовој мошти Свете мати Ангелине и допратио свечано у литији до храма. У Храму Вазнесења Господњег служен је Акатист Светој преподобној Ангелини којим је началствовао протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски, уз саслужење многобројног свештенства архијерејског намесништва румског. На крају се протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски и парох при Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, обратио сабраном верном народу Божијем поучном беседом у славу Божију и част присутних моштију Свете мајке Ангелине.

Након Акатиста Св. Ангелини и послужења у порти храма, са почетком у 20 часова у парохијској сали при Храму Вазнесења Господњег одржано је предавање о Светим Бранковићима на ком је говорила директор Гимназије “Стеван Пузић” у Руми и професор историје, г-ђа Бранислава Коњевић. Присутне у великом броју поздравио је јереј Горан Тешиновић, старешина Храма Вазнесења Господњег, и обратио се уводним речима о теми, уједно представивши предавача.

извештај: ђакон Немања Теофиловић
фотографија: Марко Јањић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла