Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

 

Дана 3. јула 2016. године Господње Његово Преосвештенство Г.Г. Василије је служио архијерејску Литургију у Старом Сланкамену поводом доласка моштију Свете мајке Ангелине. Одређени саслужитељи епископу били су: протонамесник Борис Милинковић, протојереј Мирослав Дамњановић, јереј Недељко Рашић, јереј Богољуб Миловановић и ђакон Слободан Вујасиновић, уз још свештенства у гостима, и просуство благоверног народа и деце. Домаћин је био свештеник протојереј Радомир Сандо, а саслуживао је Његовом Преосвештенству и протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо, професор са Богословског факултета Универзитета у Београду.

Његово Преосвештенство је у беседи споменуо наше незнање о Светима из породице Бранковића и пожелео да се то исправи. Значај породице Светога Стефана Слепог за историју  Србије на просторима Срема и целе српске Војводине тек треба да изађе на видело. Тако су мошти Преподобне мајке Ангелине данас ту да би Света учинила духовну смотру нашег народа у 21. веку, да Света Ангелина Српска види где су њена деца духовно данас, после 500 година од оснивања велике лавре манастира Крушедола и других светих места у Срему.

Увече се читао акатист испред моштију, а одређени за то свештеници су били: протојереј Миливоје Вучић, јереј Драгољуб Јанковић и јереј Симеон Жегарац. Беседио је протојереј Момир Џамбић, а помазивао светим уљем Немања Мартиновић. После тога, исте вечери, у Дому културе Новог Санкамена поводом доласка моштију припремљен је пригодан програм. Звезда вечери био је певач Недељко Билкић који је појао духовне песме, а у програму су учествовали хор и гуслар локалног КУД-а и деца која су извела низ народних игара. Присутнима се обратио протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо пригодном беседом.

Све је било лепо и миломе Богу приступачно.

  вероучитељ Горан Груловић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла