Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У среду Треће седмице Великог поста, дана 15.марта 2017.године,у 9:30,  Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених Дарова, служио је Епископ сремски Господин Василије у селу Попинци, у старопазовачком намесништву. Саслуживали су јереји Сава Мишановић и Предраг Антонијевић, из Нове Пазове, протођакон Слободан Вујасиновић и ђакон Светогор Сандић. Током Литургије, свештенство и вероучитељи поменутог намесништва су приступили Светој Тајни Исповести, а исповедник је био протојереј-ставрофор Бранислав Поповић, пензионисани парох сремскокарловачки. Да све протекне у најбољем реду и поретку,током Литургије и Исповести,  побринуо се протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, из Нове Пазове. Појали су, и псалме читали свештеници и вероучитељи старопазовачког намесништва, које је одредио протојереј-ставрофор Миле Јокић,архијерејски намесник старопазовачки. Причестили су се сви присутни свештеници, вероучитељи,  и много народа и деце из овога места. После Свете Литургије , Епископ сремски Господин Василије одликовао је Орденом Св. мајке Ангелине госпође Ангелину Ковачевић, Наду Бабић и Слађану Савковић, мајке које имају по шесторо деце. У беседи, Епископ сремски Господин Василије истакао је важност породице у животу, и упознао верни народ овог места да у Епархији сремској ову годину посвећујемо породици.

Епископ се захвалио оцу Милану Главашевићу и верном народу Попинаца на труду и трпези коју спремише, и тако угостише свештенике, вероучитеље и верни народ .

ђакон Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла