Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Свети Теодор Тирон, великомученик, од 16. века почива у фрушкогорском манастиру Ново Хопово. Његове нетљене мошти непроцењиво су благо овог манастира, наше епархије и читавог хришћанског света. Спомендан Теодора Тирона слави се 2. марта, по новом календару, а ове године изнимно празник је померен на 1. март.
Као и увек, молитвено и свечано, Ново Хопово је прославило великог светитеља. Свету архијерејску Литургију служио је Његово преосвештенство епископ сремски Г. Василије, уз саслужење бројног свештенства сремске, али и других епархија СПЦ. Певница анђеоских гласова богослова, теолога, свештеника, богослужење је учинила дивним даром молитвенику пред лицем Господњим, који је пострадао давне 306. године, након тамнице, мучења и огња. О њему је у својој беседи на Литургији и говорио преосвећени владика Василије, о светој обитељи која га чува, као и о години прославе светих Бранковића и моштима Свете мајке Ангелине које ће обићи епархију.
Препун храм, као да се чудесно проширио да прими све који су дошли пред Светог Теодора да му одају пошту и захвалност и упуте молитве, да их пренесе Оцу нашем небеском, са пуним поуздањем да ће услишити сваку која треба да буде услишена.
Владика је са служашчима пресекао колач и осветио жито, након чега је трпеза љубави уследила као наставак молитвеног славља.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла