Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Манастир  Раковац је данас 14. јануара 2022. године литургијски прославио овог Божјег угодника

У манастирском параклису који је посвећен Светом Василију Великом, архијерејском  Литургијом је началствовао Епископ сремски Господин Василије уз саслужење јереја Александра Чавке,пароха угриновачког, Бојана Мијановића архијерејског намесника пећиначког, ђакона Ђорђа Милидрага и ђакона Александра Стаменковића.
Чтецирали су студенти Богсловског факултета из Београда.За певницом су вођени искусним и надареним појцем епархијским ђаконом Гораном Власцем,појали студенти Православног Богословског факултета.
После Свете тајне причешћа и поделе нафоре Епископ Василије је надахнуто беседио о данашњем светитељу,а потом је обављено резање славског колача.
Као и увек до сада добри домаћини настојатељ манастира Раковца отац Евгеније са сабратом оцем Варнавом, духовником ове свете обитељи приредише трпезу љубави за све присутне вернике и свештенослужитеље.
На крају овог лепог дана мора се истаћи чињеница да ова древна светиња мученички пострадала у прошлости, а најтеже од усташа у Другом светском рату почиње да живи нови живот. Сваким даном се обнавља и изграђује.
Велелепни звоник сада доминира околином,а био је порушен од злочинаца до темеља.Обнавља се библиотека,формира се музејска поставка,прикупљају се и враћају експонати и ова светиња ће једног дана имати шта да покаже младим генерацијама,слава Богу за све.
Текст,фотографије Ктрсто Калинић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла