Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На дан када наша Света Црква  прославља небеског архистратига Михајла торжественом Литургијом у уторак 21. новембра 2017. началствовао је Епископ сремски Господин Василије уз саслужење високопреподобног архимандрита Арсенија игумана овог манастира и професора у достославној Карловачкој богословији, сабрата јеромонаха Митрофана,протојереја-ставрофора: Радомира Мишића архијерејског намесника шидског и Пантелије Павловића јереја  Недељка Рашића и протођакона Слободана Вујасиновића.

Ђаци Карловачке богословије предвођени диригентом мр Предрагом Ђокићем појали су за певницом.

Славски колач који је принела кума гђа Живана Ковачевић преломио је Епископ Василије.

Честитајући манастирску славу архимандриту Арсенију у његовом братству, као и свим свечарима славу, Епископ Василије је казујући житије Божјег архистратига позвао све на укрепљење у вери и молитви.

За време славске трпезе архимандрит Арсеније игуман манастира Бешенова који је из пепела израстао захваљујућу христоименитом и христољубивом роду нашем, казивао  је о потреби нашег литургијског окупљања и одржању свих тајни наше Свете Цркве.

Пре само четири месеца седели смо за трпезом под тремом, а данас је то већ трпезаријска сала над којом се дижу још два спрата у којем ће бити монашке келије, велика сала и библиотека.

„Бог је дао и наша браћа честита да имамо храм за богослужење и трпезаријску салу  са кухињом за дружење. То је човекољубље.А Бог је дао да ћемо на овоме пиргу горе да имати библиотеку. Наравно, ово је све још увек у обрисима неке обнове и ово је само део где ће део наше популације имати српске популације имати своје огњиште и просветилиште. Али, као што се свака душа наше личности свакога од нас овде и свакога појединачно, украшава врлинама, лепотама и величинама људског свог достојанства, тако ће се и ова светиња удешавати, како у светоме храму, тако ће се улепшавати и слово писано и умно наших отаца и предака, па ће бити на корист наших потомака. “ казао је отац Арсеније.

З.Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла