Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У недељу Месопусну, а уочи празника Света Три Јерарха, 11.фебруара 2018.године, у храму Светог пророка Илије у Старој Пазови, у 18 часова служено је Вечерње богослужење. Вечерње је служио јереј Бранислав Џомбић, по благослову протојереја-ставрофора Милета Јокића,архијерејског намесника старопазовачког, а појали су протојереј Александар Цвитановић, јереј Зоран Ерић и вероучитељ Ђорђе Деспот. После Вечерњег, отац Бранислав нас је у беседи подсетио на одељак из јеванђеља по Матеју, који говори о Страшном Суду. Још смо чули од оца Бранислава да наше живљење у овоме свету треба да буде испуњено љубављу, жртвом за ближње, заједницом у Христу, и да је по речима Светог Кипријана Картагинског „један хришћанин једнако ниједан хришћанин.“

Домаћин овога сабрања , протојереј-ставрофор Срђан Ђурђевић се захвалио браћи свештеницима на доласку у овај свети храм, и позвао верни народ да дочекају свога Епископа сремског Господина Василија, који ће доћи на Вечерње, на дан Света Три Јерарха, 12.2.2018.године, у 18 часова.

У ресторану „Вилиџ“,  у Старим Бановцима је приређена вечера за свештенике и њихове супруге, и тиме настављен овај братски састанак. Архијерејски намесник  старопазовачки, протојереј-ставрофор Миле Јокић нас је подсетио да је ово пета година како се свештеници овог намесништва окупљају пред Велики Пост, а у Месопусну недељу,а домаћинима оцу Срђану Ђурђевићу и оцу Николи Деспоту , у име свих свештеника захвалио на гостопримству.Отац Миле је још рекао да сви треба да тежимо ка заједници у коју нас је Господ позвао, без обзира што свако од нас има различита мишљења или виђења; да не заборавимо да нам је на првом месту Христос, спасење верног народа и нас самих.

Најављен је и домаћин за следећу годину, а то је јереј Стефан Трифковић из Сурдука,који ће дочекати свештенство у храму Преноса моштију Светог оца Николаја у овом подунавском селу.

Благодаримо Богу који нас сабра и који нас призива да себе преображавамо, а једни друге примером подстичемо на врлину, свагда имајући у уму речи  Христове „да сви једно буду.“ (Јн.17,21)

ђакон Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла