Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У суботу 1. октобра 2022. године у Доњој сремскокарловачкој цркви Светих  апостола Петра и Павла торжественом Литургијом је началствовао Епископ сремски Господин Василије. Саслуживлаи су протојереји ставрофори: Велизар Живановић (Коцељева), бивши старешина Саборне цркве и секретар Епархије сремске у пензији,  Дарко Јелић из Ирига, мр Јован Милановић, ректор славне Карловачке богословије, протојереј Слободан Вујасиновић, старешина овог велелепног храма; јереј Станко Лакетић, парох Саборне цркве и проф. Карловачке богословије и епархијски ђакон Горан Власац.
Исповедник је био прота Велизар Живановић.
Након рукоположења, Епископ Василије је честитао новорукоположеном свештенослужитељу чин јереја, и поздравио присутне, говорећи о части, али и тежини и одговорности свештеничке службе, и при том се осврнуо на светоотачки текст о молитви Светог Јована Златоустог и њеном значају за духовни живот и напредак сваког хришћанина, свештеника поготово.
Појао је ангелским гласовима хор „Свети Стефан Дечански“ из Новог Сада, под руководством Тамаре Петијевић и ђаци Карловачке богословије, са својим професором појања Јованом Стојановићем.
Архијерејској Литургији присуствовали су Високопреподобни архимандрити: отац Арсеније Матић, игуман манастира Бешеново и проф. Карловачке богословије и Стефан Вучковић игуман манастира Велика Ремета, протојереји-ставрофори: Душан Петровић, ректор славне Карловачке богословије у пензији, Бранислав Поповић, Чедомир Грујичић, Коста Ковјанић, јереј Ђорђе Милидраг.
Новорукоположени јереј др Петар Николић је на крају Литургије поделио антидор и благослов присутном монаштву, свештенству, ученицима Карловачке богословије, верном народу и бројним пријатељима и колегама, међу којима је било и парохијана из цркве Свете Петке у Петроварадину, где је као ђакон служио од 2015. године.
Јереј др Петар Николић је био ђакон сремскокарловачке Саборне цркве од 2008-2014. године. Професор је верске наставе у Карловачкој гимназији и О. Ш. „Јован Дучић“ у Петроварадину. Причаслен је Доњој цркви.
За трпезом љубави у Карловачкој богословији поздравне речи упутио је о. Петар, благодаривши Епископу Василију на рукоположењу, благословима, љубави, стрпљењу, разумевању и подршци у богословљу, проти Велизару, који га је увео у лепоте богослужења, протојереју-ставрофору проф. Богословског факултета у Београду др Владимиру Вукашиновићу, ментору оца Петра на докторским студијама који му је помогао да открије лепоте српског богослужења и богатство српског  литургичког богословља. Потом су говорили о. Бранко Поповић и Епископ сремски Господин Василије.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла