Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На Видовдан 2016. године Стари Бановци су почаствовани двоструком радошћу. Прва је посета нашег пастира и молитвеника Епископа Сремског г. Василија а друга је  дочек моштију св. Мајке Ангелине крушедолске која у овој јубиларној години обилази Срем.

Као што и приличи мошти су дочекане у величанственој литији неколико стотоина метара од Храма. Мошти је из храма св. Василија Острошког у Новим Бановцима пренео архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Миле Јокић. У литији су поред свештенства старопазовачког намесништва учествовали и представници локалне самоуправе, директор основне школе, полиција, деца-ученици веронауке… као и многобројни верници који су у савршеном молитвеном реду пратили свете мошти.
Одмах по доласку  у храм Епископ је са свештенством служио акатист Преподобној Ангелини. И као што се каже у акатисту „саберите се хорови хришћана православних са хоровима Анђела и Арханђела да похвалне песме певамо оној, која мноштвом врлина својих још на земљи се прослави и кличимо јој усрдо; Радуј се Ангелино похвало рода нашега“ тако је било у старобановачом велепном храму, сакупило се велико мноштво хришћана и сви су у један глас са својим Епископом певали Богу који је нашем народу дао тако дивну светитељку.
У својој беседи Епископ је похвалио труд парохијана који су дошли да одају почаст светитељки а такође подсетио је и на значај празника Видовдана за наш српски народ. На крају Епископ је као прави домаћин своје богом му поверене епархије позвао своје епархиоте да се на дан св. Мајке Ангелеине сви нађемо у ман. Крушедолу где ће свету Литургију тога дана служити Његова Светост Патријарх Српски г. Иринеј.
Након беседе верници су  прилазили св. моштима а за то време хор ученика  основне школе у Старим Бановцима је певао  духовне песме. Мошти у старобановачком храму ће боравити до четвртка 30. 06.  и храм ће до тада бити дананоћно отворен.
Да све прође у најбољем реду потудили су се пароси овог светог храма са својим породицама и парохијанима и заслужују сваку похвалу на овој дивној манифестацији.
Преподобна мајко Ангелино моли Бога за нас.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла