Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Причешћивање ученика Основне школе Душан Вукасовић Диоген  у храму Светог Јована Крститеља у Петровчићу

У Четврту недељу Поста, у среду 28 .марта 2018.године, у храму Светог Јована Крститеља у Петровчићу служена је Света Литургију пређеосвећених дарова. Началствовао је старешина овога храма јереј Ненад Катић уз саслужење пароха прогарског Бранислава Јовановића, старешине храма Светог арханђела Гаврила. Певницом је руководио протојереј-ставрофор Драган Гвозденовић старешина бољевачког храма Свете Петке.

Свештеник и вероучитељ у Бечмену и Петровчићу,  јереј Ненад Катић надлежни парох, припремио је основце који овде похађају школу само до четвртог разреда, за Свету тајну причешћа. У пратњи својих учитељица ученици су стигли на почетак Литургије, учествовали у њој. Говорећи молитву Оче наш сви заједно испунили су храм и срца свештенства и парохијана.

Данас смо чули и стихове у славу Васкрсења Христовог. Текст и мелодију је написала Анђела Љубинковић а певале су Сара Костић и Ана Радиновић, све ученице четвртог разреда основне школе Душан Вукасовић Диоген.

О Светој тајни причешћа, о јединству и заједници са Богом кроз Свету Литургију беседио је отац Бранислав Јовановић.

После Свете Литургије, и дељења нафоре, за децу и народ је припремљено послужење, богоугодни разговори су се наставили у порти храма.

Радост литургијског сабрања и дружења и учења на часовима веронауке продужава се и после литургијског сабрања, наставља се у петак, васкршњим концертом који се одржава у Дому културе у Петровчићу у петак, 3о. марта 2018. са почетком у 10,30. часова.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла