Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Окупљајући своја чеда, Црква Христова као милостива мајка у ове дане Великога и Часнога поста, обрадовала је својим богослужбеним поретком и лепотом првих дана поста и верне у Сремским Карловцима. Окупљени Преосвештеним Владиком Василијем у Саборној цркви, свештенички лик, богослови Карловачке богословије и благоверни народ града потрудили су се да ове дане проведу усрдније у молитви. Покајни Канон Светог Андреја је у понедељак прве недеље читао Господин Епископ.  Богослужење које по својој специфичности одликује Велики и Часни пост, Свету Литургију Пређеосвећени дарова, у среду прве недеље, служио је Преосвештени Господин Епископ уз саслужење дела професора Карловачке богословије.
 У петак су Свету Литургију Пређеосвећени дарова служили пароси сремскокарловачки, када је и прочитан канон Светом Теодору Тирону и благосиљано жито.
На Теодорову суботу је Свету Литургију, уз саслужење ректора Карловачке богословије крстоносног протојереја-ставрофора Јована Петковића, као и крстоносног проте Бранислава Поповића, умировљеног пароха румског, служио настојатељ Саборне цркве протојереј Јован Милановић, парох.
 Велико усрђе и припрема за сусрет са живим Богом су довели велики број православних хришћана да се причесте Светим Христовим тајнама. Тако је било и у победоносни дан недеље Православља.
Остаје нада да ће Господ призвати што већи број истинских боготражитеља у ове дане да се сусретну са Њим и открију праву и истинску радост Васкрсења.
инфо-служба Саборне цркве

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла