Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У четвртак 19. октобра 2017. године новопазовачке занатлије и предузетници прославили су своју крсну славу, Светог апостола Тому. Празновање је започело вечерњим богослужењем у храму Преподобне мајке Параскеве, које је служио крстоносни протојереј Кристо Алексић, уз саслужење протојереја Богдана Михајловића и ђакона Светогора Сандића. Потом је славски колач занатлија преломио крстоносни протојереј Душан Н. Петровић, ректор Карловачке богословије у пензији, који је у име Његовог Преосвештенства Г. Василија Епископа Сремског дошао да поздрави новопазовачке занатлије и да им честита славу. Након што је освештао славко кољиво и са овогодишњим кумом славе, стаклорезцем Гораном Савићем, преломио славски колач, прота Душан је надахнуто говорио о прослављању крсне славе у српском народу, као и о духовној величини Светог и свехвалног апостола Томе.

Славље је потом настављено за трпезом љубави, коју је за мноштво колега и пријатеља ове године приредио господин Горан Савић, кум славе. Окупљени су свечано дочекали архијерејског заменика, проту Душана Петровића, и архијерејског намесника старопазовачког, протојереја-ставрофора Милета Јокића, који је након молитве поздравио све присутне, нагласивши да новопазовачке занатлије усрдно прослављају своју славу још од 1989. године. Потом је и прота Душан поздравио све присутне у име Преосвештеног Епископа Василија, нагласивши важност очувања свих заната у данашње време. Отац Душан такође је говорио и о значају вере у нашим животима, позвавши ове честите Србе да никада не одступају од своје Свете Цркве, те да што активније узимају учешће у њеном литургијском животу.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла