Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

ТРОСТРУКИ ПРАЗНИК (ОБРЕЗАЊЕ ГОСПОДЊЕ,НОВА ГОДИНА И СВ.ВАСЛИЈЕ ВЕЛИКИ) ПРОСЛАВЉЕН ЈЕ ВЕОМА СВЕЧАНО У МАНАСТИРУ МАЛА РЕМЕТА.

ТОГ ДАНА ЈЕ МАТИ РАФАИЛА, НАСТОЈАТЕЉИЦА ОВЕ ОБИТЕЉИ,ПРОСЛАВИЛА СВОЈУ КРСНУ СЛАВУ,ТЕ СУ ТОГ ДАНА ОКУПИЛИ МОГОБРОЈНИ ВЕРНИЦИ СА СВИХ СТРАНА ДА САМ МАТИ РАФАИЛОМ ПОДЕЛЕ РАДОСТ ПРАЗНИКА. БИЛО ЈЕ ВЕРНИКА ИЗ БЕОГРАДА,БАТАЈНИЦЕ,КУЛЕ,ЛАЗАРЕВЦА,ШИДА,РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,СА КОСАВА И МЕТОХИЈЕ…

У ТОКУ СВЕТЕ ЛИТУРГИЈЕ ПРЕСЕЧЕН ЈЕ СЛАВСКИ КОЛАЧ И СЛУЖЕН МОЛЕБАН ЗА НОВО ЛЕТО. НАЛАЧСТУЈУЋИ ЛИТУРГИЈОМ О.КРСТО МАКСИЋ ЈЕ У БЕСЕДИ ЈЕ ЧЕСТИТАО ПРАЗНИКЕ И КРСНУ СЛАВУ МАТИ ИГУМАНИЈЕ,ПОДЕСТИВИШИ НА ЖИТИЈЕ СВ.ВАСИЛИЈА,АЛИ И НА ТО  ДА ИМАМО НА УМУ ДА ВРЕМЕ У НОВОЈ ГОДИНИ ТРЕБА ДА ИСКОРИСТИМО НА ДОБРО.

ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ ОКУПИЛИ СМО СЕ У ТРПЕЗАРИЈИ НОВОГ МАНАСТИРСКОГ КОНАКА,ГДЕ ЈЕ ПОСЛУЖЕНА ТРПЕЗА ЉУБАВИ ТРУДОМ МОНАХИЊЕ ЕФРОСИНИЈЕ КОЈА ЈЕ ПОРЕД МАТИ ИГУМАНИЈЕ ЈЕДИНИ ЖИТЕЉ ОВЕ ДИВНЕ СВЕТИЊЕ.

У ТОКУ РУЧКА ЧУЛА СЕ ПЕСМА,РЕЧИ ЗДРАВИЦЕ И ЖЕЉЕ ЗА ДУГ ЖИВОТ КАКО МАТИ ИГУМАНИЈЕ ТАКО И НАШЕГ ЕПИСКОПА КОЈИ НОСИ ИМЕ ОВОГ ВЕЛИКОГ ОЦА ЦРКВЕ.

ВЕРОУЧИТЕЉ БРАНИСЛАВ КЕРЕЧКИ ЈЕ ИГУМАНИЈИ ПОКЛОНИО ПРИГОДНЕ ПОКЛОНЕ У ИМЕ ВЕРНИКА ИЗ БАТАЈНИЦЕ.

ЖЕЛИМО ДА МАТИ ИГУМАНИЈА ЈОШ ДУГО ВРЕМЕНА СЛАВИ,ДА ЈОЈ СЕ СЕСТРИНСТВО УМОЖИ И ДА ИМ ГОСПОД ПОДАРИ СВЕ ОНО ШТО ЈЕ НА СПАСЕЊЕ.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла