Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Празник рођења Светог Јована Крститеља у народу познат као Ивањдан молитвено је прослављен 7.јула.2019. године у месту Петровчићу.

Светом Литургијом началствовао је протонамесник Ђорђе Ковљен из Белегиша уз саслуживање јереја Бојана Весића пароха добановачког и ђакона Светогора Сандића из Нове Пазове и Ђорђа Јанковића из Јакова.
Уз умилно појање хора при овом храму ,а под руководством Наде Младеновић.

У току свете литургије верницима се обратио протојереј Страхиња Голијан парох Сурчински који је беседио о значају празника као и обележавању аутокефалности СПЦ.

Након беседе велики број верника узело је учешће у заједничкој чаши причестивши се тјелом и крви Господњом. На крају литургије обављена је свечана литија и обред резање славских колача које су узнели Господу овогодишњи свечари мештани нашег села,а за здравље читавог села и рода нашег српског и православног.

Непосредно после молитвеног сабрања деца у народним ношњама извели су сплет игара и песама из срема на радост свих присутних ,а затим је уследила трпеза љубави за све присутне.

Текст написао студент
богословског факултета
Лукић Милијан


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла