Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У свечаној сали Црквене општине сремскомитровачке у среду 7.јуна 2017.године трудом и љубављу професорке историје уметности и ликовне културе из Сремске Митровице, госпође Тање Мијалчић уприличена је промоција књиге „Дар Оца Светлости“, ауторке проф.и публицисте Јање Тодоровић из Београда.
На представљању књиге је поред модераторке и организаторке ове вечери учествовао и високопреподобни архимандрит Стефан (Вучковић) игуман манастира Велика Ремета.

Кратко излагање о симболици саме иконе и споју уметности и православне иконографије одржала је проф.Тања Мијалчић, дугогодишњи и велики зналац из области историје уметности, али и православне уметности.

На корист верних и радост присутних, отац Стефан употпунио је својом увек надахнутом беседом, поучио, спојио све оно што историографија записује. На крају и сама ауторка гђа Јања Тодоровић употпунила је ово казивање искоришћеним талантима, које Господ даје свима који Га љубе и призивају Име Његово Свето и Његовим се називају. Таланат који је ауторка добила је дар писања који свој плод ево, већ, по ко зна који пут приказује пастви.

У споју уметности, историје, православног богословља, омилитике и духовног освежења присутни верни народ сремскомитровачки у велелепној сали Српског дома, потпунио је своје духовно знање и освежио све оно што нам је Господ оставио у аманет, а то су таланти.

Стефан Недић, студент треће године Богословског факултета Универзитета у Београду


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла