Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У четвртак Шесте недеље Поста, 18 априла 2019.године, у 19 часова, у сали при храму Свете Петке, одржано је предавање на тему „Од Осана до распни Га распни.“
Предавач је био др Здравко Пено, редовни професор на Православно богословском факултету у Фочи(Србињу), у Републици Српској.
На предавању су поред верног народа, били присутни свештеници старопазовачког намесништва, на челу са протојерејем-ставрофором Милом Јокићем, архијерејским намесником старопазовачким.
Проф. др Здравко Пено је говорио о васкрсењу Лазаревом, о свечаном уласку Христовом у Јерусалим, о Крсној Жртви на Велики петак, али и о Христовом Васкрсењу као смислу свега. Након предавања су постављана питања професору, на која је он давао садржајне и исцрпне одговоре.
Захваљујемо се старешини храма Свете Петке, протојереју Зорану Јовићу, који нас је сазвао на вечерашње сабрање, и који са свештенством из Нове Пазове пастирски брине о повереном, словесном стаду Христовом.
Текст: ђакон Светогор Сандић
Фотографије: вероучитељ Димитрије Милановић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла