Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У Четврту недељу Поста, 18.марта 2018.године, у храму Свете Петке у Новој Пазови, Свету Литургију са почетком у 9 часова,  служили су протојереј-ставрофор Миле Јокић, и јереј Марко Симић, појао је хор „Свети владика Николај Српски“, а мноштво деце и народа се окупило да би се причестили Светим Тајнама.

По благослову и упутству протојереја-ставрофора Милета Јокића, архијерејског намесника старопазовачког , у току ове недеље  вероучитељи једине новопазовачке  школе су позивали ученике да дођу у свети храм и да се сједине са Господом у Светој Чаши. По благослову оца Милета Јокића , вероучитељи су упућивали ученике основношколског узраста да посте  1, 2 дана(колико ко може), пред недељну Литургију, као што то и чине годинама . За време Причастна, чланови Дечијег црквеног хора „Анђелчићи“ су отпевали јединствену песму која почиње речима:„О Господе Велики, Милостиви,Славни…“                                                                       Протојереј-ставрофор Миле Јокић је благословио и задужио ђакона Светогора Сандића да се припремљеном беседом обрати верном народу . Затим је протојереј-ставрофор Миле Јокић говорио молитву пред Причешће,а сви у храму су понављали речи молитве , део по део. Најпре су се причестили најмлађи, а потом и старији ученици , као и народ, по устаљеном реду и поретку у нашим храмовима. Од почетка Великог Поста до данас, у храму преп.Сисоја Великог и храму Свете Петке причестило се   616 људи,жена и деце.

После Свете Литургије, и дељења нафоре, за децу и народ је припремљено послужење, захваљујући добротворима овога храма.

Молимо се Господу за испуњење наших срца вером и страхом Божијим , смирењем и љубављу,  трудећи се да живимо Богоугодним животом ; и велика је наша жеља да верни народ  чешће приступа Светим Тајнама Христовим, као што нас и обавезују речи Господа Нашег Исуса Христа: „Заиста, заиста вам кажем: ако не једете тело Сина Човјечијега и не пијете крви Његове, немате живота у себи. Који једе Моје тијело и пије Моју крв има живот вјечни; и Ја ћу га васкрснути у последњи дан.“ (Јн. 6:53-54).

ђакон Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла