Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У навечерје празника Светог Димитрија, служен је помен блаженопочившем архимандриту Данилу и схи-монахињама  Гаврили (Ранков) и Јефимији (Курјега) и прибројаном Владети Јеротићу. После помена који је служио јереј Иван Делић (Епархија банатска) обратио се високопреподобни архимандрит Стефан, игуман манастира Велике Ремете. Помену су присуствовали као и дуги низ година верници и чланови хора при САНУ, са академиком Димитријем Стефановићем.
У наставку празниковања служено је вечерње бденије са петохлебницом. Начаствовао је старешина Саборног храма у Руми, јереј Душан Вишекруна уз саслужење јереја Брнаислава Керечког (Епархија сремска) и Ивана Делића (Епархија банатска), као сабрата овог манастира, Кирила.
Хор и верни народ су заједнички појали са свештенослужитељима и монаштвом, песма се винула у висине, изашла из оквира храма, порте, додирнула песме из свих других наших храмова и манастира и стопила се у једно. 
Певницом је руководио студент Православног богословског факултета у Београду г. Стефан Недић; појали су богослови Карловачке богословије  Сава Глигић, Ђорђе Вучетић и Никола Никић.
Беседу је после вечерњег богослужења произнео отац Душан Вишекруна.
За све госте припремљена је трпеза љубави током које се обрадио игуман Стефан и академик Димитрије Стефановић који је рекао да свако од нас носи неизмериву благодат Господњу и светитеља мученика Димитрија.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла