Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Празник Преподобног Сисоја Великог је молитвено и свечано прослављен у храму који је посвећен овом светитељу , а који се налази у центру Нове Пазове. У среду 18.јула 2018.године, у 19 часова, Вечерње је служио јереј Предраг Антонијевић , а у четвртак 19.јула када је и празник Светог Сисоја ,у 8:30 часова  Литургију су служили протојереј-ставрофор Бранислав Чортановачки из Дортмунда (Епархија франкфуртска и све Немачке), јереј Бојан Мијановић из Пећинаца, јереј Предраг Антонијевић и ђакон Светогор Сандић, а појао је хор „Свети владика Николај Српски“ из Нове Пазове, на челу са проф.музике ,диригентом Тамаром Пајдић.

О светитељу који је заштитник деце, и о послушању беседио је отац Бојан, и подсетио на оне речи где се каже да је послушање веће од поста и молитве. Мноштво деце и народа се причестило Светим Тајнама Христовим, на радост, здравље и спасење. Затим су пререзани  славски колачи, и освећена кољива које су кумови принели у славу и част Преподобног Сисоја Великог.

Протојереј-ставрофор Миле Јокић,архијерејски намесник старопазовачки се захвалио оцима који су служили Свету Литургију, кумовима и верном народу који је са својом децом испунио овај „стари храм“, и „који је породио остале храмове у Новој Пазови“ како то рече отац Бранислав. На трпезу љубави нас је позвао отац Миле Јокић , а после телесног окрепљења позвао је оца Бранислава да каже коју реч  о Српској Православној Цркви и нашем народу  у Немачкој .

У 19 часова Акатист Преподобном Сисоју Великом су служили протојереј Богдан Михајловић (пенз.парох) , јереј Предраг Антонијевић и ђакон Светогор Сандић. Отац Миле Јокић је захвалио свима на овом прослављању великог угодника Божијег, и позвао оца Предрага да беседи . После духовне поуке отац Предраг је  помазивао децу и верни народ, који је опет у великом броју дошао у  храм и показао да нисмо заборавили да се молимо за своју децу  Светом Сисоју Великом , коме и служимо Акатист сваке среде током целе године, молећи Бога да чува децу нашу од сваког зла,опасности  и греха.

РАДУЈ СЕ ПРЕПОДОБНИ ОЧЕ НАШ СИСОЈЕ, ДЕЧЈА СЛАВО И ПОХВАЛО !!!

Текст :  ђакон Светогор Сандић

Фотографије:  Александар Милановић, студент ПБФ,

  Милош Ђак , студент Правног факултета


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла