Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
   Епископ сремски Господин Василије служио је Литургију Пређеосвећених Дарова у среду, 23. марта 2016. Године, у Пећинцима. Литургија је почела у 9:30 , a епископу су саслуживали протојереј Кристо Алексић из Нове Пазове, јереј Милан Главашевић из Попинаца  и протођакон Слободан Вујасиновић из Сремских Карловаца, а чтецирали су вероучитељи Димитрије Милановић и Слободан Грујић. За певницом су певали протојереј Александар Цвитановић, протонамесник Ђорђе Ковљен , јереј Слађан Видаковић, јереј Никола Деспот, јереј Зоран Ерић, јереј Сава Мишановић, и вероучитељи : Светогор Сандић, Ђорђе Деспот, Данило Стјепановић и Илија Алексић. Паримије је читао протојереј Срђан Ђурђевић из Старе Пазове.
          Свештенике и вероучитеље је исповедао протојереј-ставрофор Бранислав Поповић, пензионисани парох сремскокарловачки. Протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, брижљиво је пазио на поредак како Литургије тако и исповести свештенства, вероучитеља и народа.
           Епископ сремски Господин Василије, између осталог, беседио је о важности Свете Тајне Исповести, нагласивши да треба да јој приступамо смирена и скрушена срца, молећи Бога за опроштај наших грехова јер смо сви грешни, и сви очекујемо од Христа да нас прими под своје окриље.
            Протојереј Радомир Сандић из Војке одржао је предавање на тему „Свети Бранковићи и њихова улога у духовном развоју српског народа.“
            Трпеза љубави окончала је овај молитвени скуп. Захваљујемо домаћину овога сабрања, јереју Бојану Мијановићу, на  гостопримству.            
Благодаримо Богу у Тројици слављеном на Даровима које добисмо, и које добијамо, и нека нам Они буду  на радост, здравље и весеље,  и нека нас удостоји да на страшном  Другом доласку станемо са десне стране Славе Његове.
Светогор Сандић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла