Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Господ Христос се преобрази блистајући славом Свога Божанства, и по наређењу Његовом предстадоше Му два пророка: Мојсије од мртвих, Илија из раја, и говораху с Њим о изласку Његову који Му је требало свршити у Јерусалиму. Овај разговор и нарочито појава божанске силе пробудише апостоле, и они видеше неисказану славу Господа Исуса: лице Му је сијало као сунце, хаљине Његове блештаху као снег, и два човека стајаху у тој слави и говораху с Њим. (Преподобни Јуситн Ћелијски)

Сећајући се управо овог догађаја у обновљеној и величанственој цркви Свете Петке у Бољевцима, њен  парох протојереј-сзаврофор Драган Гвозденовић са верним чадима празновао је торжественом Литургијом Преображење Господње. Као на Гори Тавор где се Господ у свој небеској слави показао, тако беше и светлости на данашњој служби јер је сунце цркву и народ непрестано обасјавало. А у цркви све блиста од њене лепоте и заједничког труда и љубави према богу, Цркви и роду нашем, свештенослужитеља и верног народа. После прочитаног зачала из Јеванђеља отац Драган је проповедао о данашњем празнику и о преображењу унутрашњем,  свакога од нас, како би и наше очи духовно прогледале.

После Свете Тајне Причешћа и Литургије, прота Драган је осветио грожђе, а затим је богоугодни разговор настављен у новој парохијској сали која је саставни део црквене порте и место је на корист свих Бољевчана.

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла