Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Храм Свете Петке

Без Христа нема Светог Саве,колико год се многи трудили да их раздвоје. Са Христом има и Светог Саве и Симеона и цара Лазара и Василија, и нас. Без Цркве не постојимо, без Христа не живимо. У Литургији се испуњавамо, оживотворавамо,обнављамо.

У Новој Пазови,као и у свим местима где се српским духом дише,  свечано је прослављен Свети Сава. Литургија је почела у 8:30,а служили су је протојереј-ставрофор Миле Јокић,и јереј Марко Симић. Много деце је са страхом и вером пришло Светој Чаши,причестивши се Самим Христом. У организацији вероучитеља Димитрија Милановића и Светогора Сандића приређен је програм у којем су рецитовали ученици 1,2 и 3.разреда.

У 13 часова је пререзан славски колач у ОШ“Растко Немањић-Свети Сава.“ Обред резања колача је вршио јереј Сава Мишановић, а присутни су били  новопазовачки свештеници Миле Јокић,Кристо Алексић и Марко Симић.

У 18 часова је служено Вечерње богослужење, а након тога пререзани славски колачи.

После овога су почеле рецитације ученика 1 и 2 разреда,којих је било 70. Сваки ученик је после рецитовања добио пакетић са богатим садржајем.

У нади да ће наш живот,наше биће испунити већа љубав према Христу, радујемо се новим светосавским празницима и жељно их ишчекујемо.

Вероучитељ Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла