Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Празновање Светог Саве Српског је почело с Вечерњим богослужењем у среду, 26. јануара текуће године у 18:00, које је служио протојереј-ставрофор Зоран Јовић, а за певницом је појао вероучитељ Димитрије Милановић .
Литургија на сам дан највећег српског светитеља почела је у 8:30 , а служили су протојереј-ставрофор Зоран Јовић и ђакон Светогор Сандић, уз појање вероучитеља Димитрија Милановића и чланова хора „Свети владика Николај Српски.“ Апостол је читао вероучитељ Душан Тишма.
Светој Чаши су у највећем броју приступила деца, која су пожелела да се сједине са Господом. После Заамвоне молитве пререзан је славски колач који је у име колектива ОШ „Растко Немањић – Свети Сава“ донео овогодишњи кум вероучитељ Душан Тишма, уз присуство директорице Александре Адамовић и њених најближих сарадника.
Беседио је протојереј-ставрофор Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки, о јединству нашег рода онако како жели Свети Сава, у Христу Исусу Господу нашем.
Отац Зоран је захвалио на свесрдној и несебичној помоћи Општини Стара Пазова на челу са Председником Ђорђем Радиновићем, који су и ове године обезбедили за нашу децу 250 светосавских пакетића.
Као и сваке године, освећени су и преливени славски колачи и кољива које су принели наши светосавски кумови, редовни учесници Светих Литургија овога храма.
Светосавски програм је започет са делом Св. Владике Николаја „Кнез Растко и свет“ који су извели ученици петог разреда. Потом су ученици трећег разреда рецитовали трострофне песмице из збирке „Песме о Светом Сави“ аутора протојереја Радомира Сандића. Касније су и остали ученици произнели песмице које су напамет научили; а чули смо и дечицу од 3 до 6 година како лепо рецитују стихове Светом Сави
Слава Богу на лепом сабрању, молитви и славослову данашњег дана, и нека свима Свети Сава буде на помоћи у све дане живота нашег.
ђакон Светогор Сандић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла