Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На празник Вазнесења Господа Исуса Христа – Спасовдан, 10. јуна 2021. године, у парохији вашичанској, сабрало се свештенство Архијерејског намесништва шидског са верним народом, поводом освећења и постављања Часног Крста, који је донирао господин Небојша Саватовић са својом породицом. Крст су бесплатно израдили чланови породице Мишчевић, господин Милош, са синовима Миланом и Дејаном.

Вечерње богослужење, са почетком у 17 часова, служили су јереј Борис Фајфрић, јереј Гостимир Душанић, јереј Дамјан Јеринић и ђакони Бранислав Ристић и Лазар Павић.

Након Вечерњег богослужења, у организованој литији, свештеници и верни народ су стигли на место где је Крст постављен, на улазу у село Вашица, на имање господина Небојше, који је и донатор Крста.

Чином освећења Часног Крста началствовао је Архијерејски намесник шидски протојереј-ставрофор Радомир С. Мишић,а саслуживали су му свештеници и ђакони намесништва шидског.

Након освећења кољива и резања колача, које су ове године припремили госпођа Зорана Петров и госпођа Ивана Нонковић, протојереј Ратко Нонковић, парох вашичански,   позвао је све присутне на гозбу љубави, коју је уз много труда и љубави припремио са својим парохијанима.

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла