Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У дванаесту недељу по Педесетници када наша Света Црква прославља Сабор Српских Светитеља, 12. септембра 2021. године, у насељу Бусије које је по свим параметрима Крајина на крају града, служена је Света Литургија са молитвеним призивом благодати  Светога Духа на почетку нове школске године.
Под сводовима храма Свете Браће Ћирила и Методија у овом дивном Сремском месту, светом службом Божјом предстојао је парох и старешина храма; протојереј ставрофор Миле Јокић.
Још од самог јутра пред почетак службе деца у пратњи свог вероучитеља Милана Шеве и својих родитеља, походила су ову нашу светињу и поред лепог и сунчаног дана допринели да овај дан буде још лепши и благословенији.
Заиста се данас испунила Христова Јеванђелска заповест, којом нам Спаситељ говори;
,, Пустите децу к мени и не браните им , јер таквима припада царство небеско.“(Мт.19, 14)
Данас смо посведочили љубав Христову и бригу наше мајке Цркве у пуном капацитету, која се стара о правилном узрастању наше деце и просперитету наше Отаџбине Србије.
Прота Миле је у својој надахнутој беседи као добри пастир свога стада захвалио свој деци која су дошла у пратњи свога вероучитеља и својих родитеља, благословио их иконом Пресвете Богородице и подсетио их да увек живе у послушности светој Цркви, да усвајају моралне кодексе а не само информације које им се сервирају, јер је школа најпре васпитна установа а потом и образовна.
Прота Миле је нагласио да за успех или неуспех наше деце сносимо одговорност сви: родитељи, учитељи, вероучитељи, наставници, професори, свештеници и направио је паралелу између парохијског свештеника и вероучитеља, посебно је истакао: да је свештеник вероучитељ у парохији без зидова, а вероучитељ пастир у парохији са зидовима.
Прота Миле најавио наставак одржавања часова веронауке сваке недеље у сали парохијског дома, са почетком у 11.00 часова.
На данашњој светој Евхаристији,  деца су узела активно молитвено учешће, појали су духовне песме и тако помогли својим умилним гласовима и нашој појачкој групи коју предводи госпођица Тамара Пајдић, професорка музичке културе.
За свој труд деца су била награђена скромним поклонима у виду сокића, чоколадица и часописа ,,Светосавско звонце.“
Нека благослов Господњи увек буде са овом дечицом  а пример живота Светог оца нашег Саве да увек буде испред њих и да их подстиче да буду што бољи  и успешнији у сваком свом делу.
При завршетку Свете Литургије у наш храм пристигао је и јереј Никола Ерцег парох при храму Светог Јована Шангајског у Батајничком насељу Шангај, један од три вероучитеља у нашој школи.
На крају овог сабрања, ученица другог разреда Нађа Љубић, поздравила је и позвала све присутне песмом У ЦРКВУ ИДЕМ.
,, У Цркву идем , Богу да се молим, да ми да љубави да све људе волим.
Да пороку могу сваком да одолим и да будем здрава, да се не разболим, да учим и стварам, рекорд да обарам.“
Текст: Чтец Милош Ђак
Фото:  Бранка Атлагић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла