Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Због леда који је ове зиме, оковао Дунав, а посебно у приобаљу, пливање за Часни крст у Сремским Карловцима биће симболично у спољашњем базену хотела „Дунав“.
Председник Православне омладинске заједнице (ПОЗ), која први пут организује тај догађај у Сремским Карловцима, Михаило Јањић преноси да
због новонастале ситуације и чињенице да се лед на Дунаву ломи само на делу пловног пута, за Часни крст се неће пливати у реци, него у хотелском базену.
Пливање ће бити одржано након свете архијерејске Литургије у Саборној цркви, која почиње у 9:30 часова, а потом и водоосвећења, које ће по завршетку богослужења бити обављено на централном карловачком тргу поред чесме „Четири лава“. Одатле ће литија да се запути према Дунаву и очекује се да ће пливање почети око поднева
Пријављено је 30 пливача,који ће се у две туре, такмичити ко ће пре допливати до крста“. Међу пливачима,  пријавили су се: 21 момак је из Сремских Карловаца, по један из Новог Сада и Петроварадина, четворица су из Голубинаца и три из Футога. Најстарији има 60 година, а најмлађи 18.
Припремљени су пригодни поклони за пливаче.
Победник добија на поклон два крста, с тим што један остаје њему, а други, позлаћени, чува до празника Оданија, 26. јануара, када на литургији у Саборној цркви треба да се причести и преда га.
Трећи, Часни крст од дрвета, за који пливају пливачи, чува се до следећег Богојављења.
Пливање ће бити одржано након свете архијерејске Литургије у Саборној цркви, која почиње у 9:30 часова, а потом и водоосвећења, које ће по завршетку богослужења бити обављено на централном карловачком тргу поред чесме „Четири лава“. Одатле ће литија да се запути према Дунаву и очекује се да ће пливање почети око поднева.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла